Pihkalablogi

Tuesday, April 19, 2005

Viikonloppuleiri 15-17.4.2005

Tämäpä kertomus viikonloppuleiristä saa olla ensimmäinen oikea postaus tänne blogiin.

Satun ja Katjan, vakiopihkalaseurueeni, kanssa tulimme siis taas viikonloppuleiriä viettämään. Tällä kertaa majoituimme entisen siilon yläkertaan tehdyissä uusissa hotellihuoneissa joissa on jopa varsin isot telkkarit, ja kiva näköala suoraan heppojen tarhoille :). Uudistuksia oli tosiaan tarhaussysteemissä tehty: ennen oli hepoilla talvella vain yksi iso tarha (joskus yksi erillinen osa vielä siinä), siis olivat kaikki siinä kentällä, mutta nyt oli jaettu tarhaa siten, että iso kenttä oli jaettu kahtia, toisella puolella oli Jesse, Esko, Jokke ja Pamina, ja toisella puolella Porkkana, Suvi, Möykky, Amalia, Väkevä, ja Arska. Sitten laitumesta oli lohkaistu palanen josta oli tehty neljä tarhaa, ekassa oli Moku (jolla oli jalka kipeä kun oli jäänyt karsinan oven väliin.. :(), toisessa Tami, Liekki ja Kelly, ja kolmannessa eläinlääkäri-naisen (nimeä en muista) yksityinen, Tamma. Näiden kolmen tarhan lisäksi siinä oli vielä sellainen pitkittäinen tarha, jossa oli Poju. Kasperi ja Oskari oli edelleen pikkupoikien tarhassa maneesin vieressä.

Samat hepat oli paikalla kuin viimeksikin, Arskakin oli tosiaan palannut Muhokselta minne se myytiin, sille oli tullut joku vamma toisen takasen hankositeeseen (muistaakseni), ja uusi omistaja ei ollut halunnut seisottaa Arskaa tallissa niin kauaa kuin sen paranemiseen olisi mennyt. Leena sitten ottikin Arskan takaisin Pihkalaan paranemaan, jospa se pian paranisi taas kuntoon. Moku ja Möykky oli molemmat ontuvia myös, mutta muuten hepat oli kunnossa. Suvilla ei olla ratsastettu pitkään aikaan, ja sekään ei siis ole tuntikäytössä ollenkaan. Samoin ei tietenkään tuo Tamma, kun on yksityinen polle.

Eka tunti oli siis jo perjantai-iltana. Meitä oli 7 leirilästä, pienemmät tytöt meni omassa ryhmässään meitä ennen, ja me 3 oltiin sitten se toinen ryhmä. Eka tunti mentiin ihan perus koulua, vähän väistöjä ja sellaista. Menin Liekillä, ja se oli varsin ihana, hirmu yritteliäs joskin ajoittain vähän hankala suusta (aika jäykkä), mutta tykkäsin tosi paljon. Vähän se veteli jotain ihme pömöilykohtauksia aina jossain päässä kun säikkyi muka jotain, mutta sitten ei enää kun sen sai keskittymään tehtäviin, ettei saanut omiaa haahuilla. Satu taisi mennä Porkkanalla, ja Katja Kellyllä.

Lauantai-aamutunnin menin taas Liekillä, jee :) Se oli yhtä ihana kun eilenkin, vielä ihanampikin, kun sillä oli virtaa vissiin vähän virittynyt kun pihalla oli miljoonia autoja ja ihmisiä kun jollain sijaisvanhempien ja niitten lasten porukalla oli puuhapäivä Pihkalassa. Vähän meinasi hirvittää kuljettaa Liekkiä, kun piti tulla tallin takaovesta Valtosen kengittäessä etuosassa, ja piti mennä aikas kapoisesta välistä kun joku oli parkannut hienon autonsa siihen tielle, mutta onneksi ei Liekki saanut mitään kohtausta auton kohdalla, vähän piti pyörähdellä siinä sitten kun oli väljempää, mutta mitäs pienistä. Tunnilla esiintyi taas vähän turhansäikkymistä, mutta ei mitään erikoisempia. Mentiin muun muassa voltteja joista toinen puoli piti tehdä takaosakäännösmäisesti. Meni tosi kivasti, Liekki kuunteli ja oli mukana menossa. Mukavaa siis, ja hyvä tunti :). Satu meni muistaakseni Väkevällä ja Katja Tami-ponnyllä, jolla oli vähän vaikeuksia saada takaosakäännösten ideasta kiinni.

Lauantain toinen tunti olikin sitten Porkkanan kanssa hommailua. Olin mennyt Porkkanalla aiemminkin, ja ei ollut mitään erityisen huonoja kokemuksia, mutta nyt ei kyllä toiminut meidän kemiat yhteen ollenkaan. Yritin vaikka mitä, että oisin saanut pojan rentoutumaan ja lopettamaan päänviskelyn: tiukempaa tuntumaa, ulko-ohjan tukea, löysempää tuntumaa, paljon tehtäviä, ei juurikaan tehtäviä. Mikään ei oikeen tuntunut luonnistuvan, kauhea kiire vain oli koko ajan. Mentiin puomi- ja volttiharjoitusta, ja Porkkanan kanssa oli varsinkin ravissa aikas vaikeaa yrittää mahtua niille pikkuisille volteille mitä piti puomien välissä tehdä. No, yritettiin kumminkin. Laukassa vauhtia oli vieläkin enemmän, en saanut Porkkanaa lyhentymään ollenkaan, ja pari kertaa piti ottaa protestiksi ihan paikallaanhyppimiskohtauksiakin, en tiedä mistäkähän johtuen ne sitten tuli, Leena sanoi että se joskus aina harrastaa jotain kummallisuuksia. No, selässä pysyttiin kumminkin, ja menin ihan suosiolla viimeisen harjoituksen eli pituushaljaisijalla olevat kavaletit ravissa, alkoi jo vähän hirvittää se meno laukassa, ja kun Porkkis vielä innostuu enemmän jos pitää pieniäkään hyppyjä tehdä... Hengissä selvittiin kuitenkin, mutta vähän oli kyllä kurja fiilis, kun ei oikein mikään onnistunut, varsinkin kun oli nähny miten hyvin Satu sillä ratsasti. No, Satu onkin parempi kun minä, ja kun itse olen vielä tässä epämääräisessä tyylien välitilassa, kun yritän päästä tyylissäni klassisempaan suuntaan, mutta silloin kun on perinteisen tyylin opettaja niin perinteistäkin tyyliä tulee sotkettua mukaan.... ongelmallista. Satu meni kuitenkin nyt Amalialla (vauhtia oli),ja Katja taisi mennä Väkevälllä.

Sunnuntai-aamutunnin sain taas mennä Liekki-rakkaalla, jee :). Olikin ihan kivaa, mentiin puomi- ja kavalettiharjotuksia, niistä jopa pientä rataa. Liekki lyhensi aivan älyttömän nätisti lopulta laukkaa, kun piti saada mahtumaan neljä laukkaa yhteen kavalettiväliin. Mahtava poika! Sitten kuitenkin piti taas jotain säikähtää ja rynnätä kun olin kääntämässä sitä pois tieltä Satun ja Porkkanan suorittaessa rataa, ja eiköhän Porkkiskin säikähtänyt, ja Satu kupsahti alas selästä. Onneksi ei käynyt juurikaan kuinkaan, kankulleen tömähti tyttö maneesin hiekkaan, ja kankku oli kyllä kovin kipeä sen jälkeen... :(. Tunti kuitenkin jatkui ilman sen kummempia kommelluksia. Katja meni taasen Tamilla, ja poni yltyi suorastaan hurjaan vauhtiin kavalettiharjoituksilla :)

Sunnuntain toisen (ja viimeisen, nyyh) tunnin menin Väkevällä. Poika aiheutti jo varsinaista ärsyynnystä kun hain sen tarhasta, sillä on ihana tapa aina odottaa viimeisessä nurkassa korvat hörössä, ja nyt kun yritin sitä hakea vaan laittamalla narun kaulalle, niin eiköhän herra vetänyt ympäri pari kertaa ja paennut takasin sinne viimeiseen kulmaa korvat hörössä katselemaan kun minä rämmin kiroillen mutavellissä hakemaan sitä takaisin. Toisen kerran jälkeen jo luovutin ja otin järemmät aseet käyttöön, hain siis päitset päähän pojalle, ja sitten tultiinkin jo ihan kiltisti riimunnaru turvan ympärilä talliin asti. Jotain hölmöä piti säpsyillä toki karsinassakin sitten kun tallin ovi vähän paukkui, ja maneesiin talutus olikin sitten jo vallan sipsuttelua ja pyörähtelyä ja säpsyilyä, astuipa kerran jalkanikin päälle kun siihen riehui. Tollo poika. No, päästiin kuitenkin maneesiin, lopulta. Tunti meni ihan kohtuullisesti kunnes alettiin tekemään vastalaukkakaaria toiseen suuntaan, silloin meinasi vähän pasmat lähteä taas purkautumaan hepalta, kun moneen otteeseen nostettiin laukkaa samasta kohtaa: kauheaa ryntäilyä. Siinäpä sitten pyörittiin ympyrällä, ja muutamia kertoja saatiinkin oikein kivoja vastalaukka-loivia kiemuroita aikaan. Jotain pukkinäytöstä Väksy muutamaan kertaa yritteli viritellä, ja sainpas kokeilla senkin, että miltä tuntuu kun hevonen hyppää ilmaan kaikilla neljällä jalalla yhtä aikaa ja sitten ilmassa pukittaa... Se kai on joku oikeen korkean koulun liike, enpäs nyt muista oliko levade vai capriole vai mikä. Eikai siellä yleensä kuitenkaan ihmisiä silloin selässä ole, vai onko? No, aika mielenkiintoisen tuntuista oli kuitenkin ;). Väkevästä oli tullut aika kovasuinen kaveri verrattuna viime kertaan, mutta istunnan pidätteitä totteli silti ihan jees. Satu meni tunnilla Liekillä, ja Katja vielä kerran Tamilla.

Leiri oli siis vallan mukava taas kerran, tuli syötyä taas oikein olan takaa Pihkalan ihania ruokia, ja oli varsinaista elämysmatkailua kyllä noitten heppojen pömöilyt, mutta tulipahan vähän testailtua omaa tasapainoa taasen.. ;) Möykyllä oli harmi kyllä jalka kipeä että en saanut sillä mennä, enkä tiedä olisinko niin halunnutkaan kyllä, kun se on nykyään aika jäykkä, ja vielä maneesissa se keksii joskus kaikenlaisia säpsyilyjä... Mutta kesällä sitten ehkä Möykkyilyäkin taas. Jospa sinne kesäleirille sitten pääsisikin, suunnitelma oli mennä sinne sennuleirille, mutta saa nyt nähdä kun mulla on koulutusta yhteen työhommaan just silloin, että saattaa olla että joudutaan menemään ihan "tavis"leirille sitten, sille toiseksi viimeiselle leiriviikolle, se ei näyttänyt vielä olevan täynnä. Mutta pitää katsella sitä.

Nyt sitten vain kesää odottamaan!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home